Specializovaný obchod s elektrokoly byl otevřen v Příbrami. Tento týden spustila provoz cykloshopu firma Ebike Partners, navzdory svému názvu vlastněná českými podnikateli. Obsluhu mají na starosti dva prodavači a zároveň servismani, které investoři přetáhli z nedaleké Dobříše.

Elektrokolo. FOTO: Kuba Turek

V nabídce jsou elektrokola v cenách zhruba od 40 do 150 tisíc korun. Koupit se dají za hotové, na spotřebitelský úvěr a také na operativní leasing. Součástí obchodu Ebike Partners je servis a půjčovna. Prodejna slouží zároveň jako showroom.

K ČEMU SLOUŽÍ EBIKE: Jaké jsou typy elektrokol?

Prodejna elektrokol Ebike Partners Příbram. FOTO: Kuba Turek

Zákazníci mohou vybírat elektrokola značek Haibike (Německo), Lapierre (Francie), Rock Machine (Česko), KTM (Rakousko), Ghost (Německo) a Winora (Německo).

Otevřeno je ve všední dny 9-18 hodin, v sobotu 9-14 hodin. V létě se počítá s prodloužením provozní doby na celý víkend.

RADY DO OBCHODU: 18 poznámek k vašemu novému elektrokolu

Prodejna elektrokol Ebike Partners Příbram. FOTO: Kuba Turek

Komu se prodávají drahá elektrokola?

Kdo kupuje elektrokola vyšší třídy? „Mladší ročníky jezdí v bikeparku bez lanovky, protože s motorem jednoduše vyšlápnou kopec zadarmo a pak si sjedou trail,“ míní Michal Bařina. Jeho kolega Petr Matějček záreoveň dodává: „Dospěla generace aktivních šedesátníků, kteří jsou v kondici, a eletrokolo je pro ně ideálním prostředkem na cykloturistiku.“

Podle Petra Matějčka by se starší cyklisté na mnoho míst nepodívali jinak, než na elektrokole, protože už nemají dost sil na kolo bez motopru. „Jen v Brdech je dvě stovky kilometrů značených cest vhodných pro cyklistiku. Jezdí se po širokých štěrkových nebo asfaltových cestách, které tady zbyly po vojácích.“

Prodejna elektrokol Ebike Partners Příbram. FOTO: Kuba Turek

Další spolumajitel obchodu Ebike Partners Matěj Turek je lakonický: „Dovedu si představit, že prodám svoji finanční firmu a budu pořádně jezdit na elektrokole. Co bych měl jiného dělat?“

„Na elektrokolech téměř vůbec nejezdí výkonnostní sportovci,“ míní vedoucí prodavač Slavoj Průcha. Je to vidět třeba na pedálech, kde nášlapy nemají smysl. Sílu dodá motor místo stehen a lýtek.“

Prodejna elektrokol Ebike Partners Příbram. FOTO: Kuba Turek

Kam na elektrokole v okolí

Příbram je hlavní město Středních Brd, neboli bývalého vojenského prostoru Brdy a dnešní chráněné krajinné oblasti Brdy. Na hřebenech i v údolích vede mnoho širokých štěrkových a asfaltových cest bez motorového provozu, které jsou ideální pro dlouhé vyjížďky na elektrokolech. Důležité směry jsou značené jako cyklotrasy Klubu českých turistů.

Nejatraktivnější cíle jsou nejvyšší brdský vrchol TokPadrťské rybníky, zřícenina hradu Valdek a Třemšín.

Zajímavý je přejezd Hřebenů po červené turistické značce z Jinců přes Černolice do Prahy, kde se často jede v náročném kamenitém terénu.

Mechanik pracuje v příbramské prodejně elektrokol Ebike Partners. FOTO: Kuba Turek

Milovníci silniční cykloturistiky oceňují pohodlnou, mírně klesající silnici z  Příbrami přes Jince s historickou železnou pecí do Zdic a Berouna. Nedaleko od Příbrami je Rožmitál pod Třemšínem se zámkem královny Johanky, Dobříš s nádherným Colloredo-Mansfeldským zámkem a zanedbaný Hlubošský zámek, který sloužil jako letní sídlo prezidenta Masaryka.

Trochu dál je možné zajet do Mníšku pod Brdy, kde se těžilo železo, nebo Nového Knína, kde se těžilo zlato, případně po modré turistické značce přes lesy a louky na Orlickou přehradu.

Ve městě Příbrami je velmi navštěvované Hornické muzeum v bývalých stříbrných, olověných a uranových dolech a také poutní místo Svatá hora.

Servis elektrokol. FOTO: Kuba Turek

Doprava

Prodejna Ebike Partners je umístěna na okraji obchodního areálu, v němž je nejvýznamnější prodejnou Toyota. Příjezd autem z Příbrami vede po Evropské ulici nebo z Prahy po dálnici D4, ze které se sjede na sjezdu 41 km. Pro zákazníky obchodu a půjčovny je k dispozici nabíječka elektroaut zdarma.

Na kole nebo elektrokole lze přijet po modré turistické značce z příbramského náměstí k bývalé hvězdárně na Šibeničním vrchu a odtud po neznačené zarostlé polní cestě rovnou k prodejně.

Ve vzdálenosti 5 km je k dispozici Letiště Příbram.

INFO: Ebike Partners


Zobrazit místo Outdoor business na větší mapě

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..