vlak

Šest obcí v čele s Mníškem pod Brdy se složilo na zachování celoročního provozu vlaků na trati z Čisovic do Dobříše. Samotné město Dobříš se k financování nepřipojilo, protože podle jejího starosty nejsou vlaky vytížené.

Provoz plánoval kvůli malému vytížení zastavit Středočeský kraj. Od prosince chtěl zrušit vlaky z Čisovic do Dobříše ve všední dny. Mělo se jezdit jen o víkendech v letním čase.

Dva miliony budou obcím chybět

Na železniční dopravu doplatí ze svých rozpočtů Mníšek pod Brdy, Čisovice, Malá Hraštice, Mokrovraty, Nová Ves pod Pleší a Stará Huť. Po dohodě se Středočeským krajem se jedná o celoroční částku 2 319 738 Kč.

Zachovány zůstanou tři páry spojů v pracovní dny a celoroční víkendový provoz.

Středočeský kraj pod novým vedením demokratické koalice STAN / Piríti / ODS / TOP09 zjistil, že dosavadní vedení kraje ANO vyhazuje za železniční dopravu peníze oknem a na mnoha tratích vozí místo cestujících jen vzduch. Proto omezuje zbytečné vlaky a nahrazuje je autobusy.

Ministr si mele svou, hlupáci mu na to skočí

Ministr dopravy Karel Havlíček (ANO) teď před volbami místo řešení problémů na hlavních železničních tratích – především bezpečnost a rychlost – objíždí lokálky a pomlouvá středočeské zastupitelstvo, že jsou diletanti, a slibuje záchranu zbytečných spojů. Ministr ovšem nemá pravomoc a ani peníze, jak by mohl ovlivňovat dopravu v rámci krajů. Jde tedy z jeho strany jen o předvolební věšení bulíků na nos hloupým voličům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..