Běhej Brdy

Přes 1700 běžců se zúčastnilo prvního závodu seriálu Běhej lesy v brdských lesích a kopcích. Navzdory deštivému a chladnému počasí a následným změnám běžeckého povrchu se závod odehrál ve vší parádě. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras po ultramaratonské. Běhej brdy nabízí také dětský závod.

V bývalém vojenském prostoru v Brdech se odehrál první závod sezony Běhej lesy. Závodníci si mohli vybrat ze 4 závodních tras, na programu byl charitativní běh na 5 kilometrů, krátká 12kilometrová trasa, dlouhá 22kilometrová trasa a nová extra dlouhá trasa na 44 kilometrů. Vzhledem k aktuálním podmínkám povrchu byly trasy jemně změněny kvůli bezpečí závodníků, a tak byly všechny o pár set metrů zkráceny. Dopoledne nechyběly ani dětské závody se zastoupením všech kategorií od Šnečků až po Laně a Kolouchy.

Běhej Brdy
Běhej Brdy. FOTO: Raul

Odpoledního závodu na 12 kilometrů se zúčastnil i mistr světa a Evropy ve vodním slalomu Vítek Přindiš. „Já primárně neběhám, i když je běh součástí mého tréninku. Trať se mi moc líbila, skvěle se mi běželo a je tu super atmosféra. Klidně bych zvládl i víc terénních bahnitých seběhů, to mě bavilo!“ říká Vítek Přindiš, který si doběhl do cíle pro 16. místo.

Booking.com

Vítězem trasy na 44 kilometrů se stal Václav Bauer a mezi ženami kralovala Milena Baráková, na dlouhé 22kilometrové trase zvítězili Petr Pechek a Eva Podroužková a v závodě na 12 kilometrů kraloval Tomáš Brzobohatý, mezi ženami se pak stala vítězkou Veronika Šindelářová.

Běhej Brdy
Běhej Brdy obsahuje také dětské tratě. FOTO: Raul

Účastníci charitativního běhu přispěli na spolek Aponedo neboli Apolinářská nedonošeňátka, který podporuje právě předčasně narozené děti v pražské zemské porodnici u Apolináře.

INFO: Běhej lesy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..