Příbram betlém

Příbramské muzeum pootevřelo své brány a přichystalo pro své návštěvníky vánoční expozice. Jistě jim udělají dobře i v této nelehké době.

Důlní vláček v Příbrami. FOTO: Středočeská centrála cestovního ruchu.

Od pondělí 7. do pátku 18. prosince se koná každoroční akce s názvem Vánoce v hornickém domku, která bude letos vzhledem k epidemiologické situaci trochu komornější, ale určitě neméně poutavá.

Vánoce v Příbrami. FOTO: Středočeská centrála cestovního ruchu.

Zařízení doporučuje vzhledem k omezené kapacitě objednat místo předem na tel. 318 626 307. Ve stejném termínu bude na dole Anna připravena Štědrovečerní šichta, ukázka pracovního Štědrého dne, jejíž součástí je jízda důlním vláčkem slavnostně vyzdobenou Prokopskou štolou. I zde doporučujeme předchozí rezervaci na čísle 318 630 149.

Betlém v Hornické muzeu v Příbrami. FOTO: Středočeská centrála cestovního ruchu.

Od pondělí 7. prosince do do neděle 10. ledna mohou zájemci o místní tradice zavítat na výstavu Příbramské betlémy, kterou Hornické muzeum Příbram prezentuje v Galerii Františka Drtikola. Výstava nabízí ke zhlédnutí dvě desítky historických i současných betlémů z příbramského regionu. Jádro expozice tvoří cenné historické betlémy z konce 19. a první poloviny 20. století, představující ukázku tvorby horníků z Příbrami i okolí. Doplněny jsou novějšími pracemi, jejichž autoři k tvorbě přistoupili inovativním způsobem a místo dřeva si zvolili méně obvyklé materiály, například textil, keramiku, vlněnou přízi, cín či kameny.

INFO: Muzeum Příbram

Hornický domek v Příbrami. FOTO: Středočeská centrála cestovního ruchu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..