Obavy turistů a trampů se naplnily. Policie už pomocí dronu nehledá jen společensky nebezpečné chování, ale monitoruje také nevinnou turistiku v Brdech.

V sobotu 24. srpna šmírovali policisté dronem nad Středními Brdy a k večeru objevili dva stany se dvěma dvojicemi poblíž Houpáku. U stanů nebyly rozdělané ohně a ani nebylo zjištěno žádné poškození přírody.

Turisté byli poté dostiženi pozemní policejní hlídkou. Obě dvojice ve věku 20-30 let byly perlustrovány, policisté jim sdělili, že porušili lesní zákon a hrozí jim pokuta 5000 Kč. Prý je také zakázáno stanování v chráněné krajinné oblasti.

To je samozřejmě nesmysl.

Policie slibovala, když si pořizovala pozorovací drony, že bude monitorovat Brdy pouze kvůli odhalování rozdělaných ohňů a případně odhalování trestné činnosti. Ukazuje se, že je má na prudění obyčejných turistů, kteří přírodě nijak neškodí.

Připomeňme, že nad národními parky, rezervacemi a chráněnými krajinnými oblastmi je zakázáno létat drony. Policie má výjimku a létat může, ale jistě by měla s tímto prostředkem co nejvíce šetřit. Důvodem je totiž plašení zvěře a vůbec možné poškozování přírody. To dělají policajti stejně jako amatérští letci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..