Kolikrát se vám již stalo, že vám pojišťovna odmítla vyplatit celou částku nebo váš nárok zcela zamítla? Podle průzkumů se to děje až v 50 % všech případů, a to není málo. Rok od roku navíc tohle číslo narůstá. Jak se můžeme bránit? Co dělat, aby nám pojišťovna vyplatila vše, co má? A kdo nám s tím pomůže?

Vozidla, úraz a majetek

Nejčastějšími oblastmi, kde se pojišťovny snaží najít všemožné důvody a kličky, že plnění není možné z nejrůznějších důvodů jsou:
pojištění vozidel
pojištění úrazové
pojištění majetku

Krácení nebo úplné zamítnutí pojistného plnění je v dnešní době bohužel velmi častá věc. Pojišťovny se tímto navíc vůbec netají. Používají spousty cizích slov, odborných výrazů a spoléhají na to, že občané, klienti nemají dostatečné právní vzdělání, aby byli schopni porozumět této řeči a odůvodněním.

Je načase se bránit!

Není výjimkou, že si někteří z nás platí poctivě celý život pojištění a nikdy neměli důvod jej využít. Až nyní. Poprvé za několik let pravidelného placení pojištění se nám například stane dopravní nehoda, úraz na chodníku nebo nám praskne trubka a vytopíme si byt. Za většinu situací si ani nemůžeme sami. A co za to, krácené pojistné plnění?

Lidé si zvykli na to, že rozhodnutí se přijímá bez námitek. Je ale načase se začít bránit a pojišťovnám se postavit čelem. Takové chování bychom si neměli nechat líbit, kam by to směřovalo dál?

Kdo nám pomůže?

Jestliže si nevíme rady, můžeme se obrátit na některou ze společností, která nám s komunikací a byrokracií s pojišťovnou pomůže nebo to rovnou udělá vše za nás. A upřímně? Kdo má po neúspěšném jednání s pojišťovnou náladu na jednání další?

Takovou společností je například firma Vaše nároky.cz. Zabývá se finančním odškodněním pro lidi, kteří na to mají nárok. Celou situaci s nimi navíc můžete řešit online bez zbytečného sjednávání schůzek a osobních setkání. Vývoj svého případu můžete sledovat z pohodlí domova a jestliže se jim nepodaří pro vás peníze získat, dělali to bez nároku na finanční odměnu. Berou si tedy provizi pouze z vyhraných sporů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..