Horkým letním dnům odzvonilo a vystřídaly je o poznání chladnější a deštivější dny. Podzimní příroda hrající všemi barvami přímo vybízí k návštěvě. Pokud toto pozvání přijmete a vydáte se objevovat krásy podzimní přírody, měli byste zvolit vhodné oblečení, které vás nejen ochrání před nepříznivými vlivy počasí, ale zároveň se bude vyznačovat vysokou praktičností.

My jsme si pro vás v tomto článku přichystali seznam 5 nejlepších a nejpraktičtějších věcí, které si můžete obléct na podzimní toulky přírodou.

Maskáčové kalhoty

Marně bychom hledali kus oblečení, který by se hodil na výlet do přírody více než maskáčové kalhoty. Důvod je očividný, kalhoty totiž díky své tradiční barevné kombinaci dokonale maskují případné skvrny a nečistoty, kterým se ve volné přírodě jen stěží vyhnete. Též jejich praktičnost, co se týče dostatku úložného prostoru v jejich kapsách, je něčím, co zajisté během pobytu v přírodě oceníte.

Kvalitnější armádní maskáče rovněž dokáží odolat mechanickému poškození, tudíž vás mohou ochránit v situaci, kdy se například při neopatrné manipulaci s nožem říznete do nohy.

Vojenské maskáče. FOTO: army-store.net

Bomber bunda

Podzim s sebou přináší i dny, kdy teploty klesají k bodu mrazu a pohyb v přírodě bez vhodné bundy se stává nemyslitelným. Vhodnou volbu pro pobyt v přírodě představují bomber bundy. Výhodou bomber bund je zejména, že díky svému typickému střihu poskytují mnoho kapes, kam můžete uložit věci, které s sebou berete berete do přírody.

Bomber bunda je též skvělým doplňkem k maskáčům a jako celek bude outfit působit velice dobře, ať po estetické, tak po užitné stránce.

Bunda typu bomber. FOTO: army-store.net

Kvalitní pevná obuv

Na pořízení kvalitní obuvi do přírody se rozhodně nevyplatí a ani nedoporučuje šetřit. Vhodná obuv do přírody by měla splňovat 3 základní vlastnosti – měla by být dostatečně pevná, teplá a nepromokavá. Rovněž použité materiály by měly být kvalitní a prodyšné. Jakožto nejlepší řešení se jeví svršek vyrobený z kůže a podšívka z Gore-texu pro zajištění nepromokavosti a prodyšnosti.

Pevnost boty je důležitá zejména z důvodu vyhnutí se zranění v oblasti kotníku při neopatrném došlápnutí na nerovnosti, které v přírodě číhají skoro na každém rohu.

Pevná vysoká obuv do přírody. FOTO: army-store.net

Taktická vesta

Taktické vesty nejsou jen výsadou vojáků, ale popularitu si vydobyly i u rybářů, myslivců či turistů, kteří rádi tráví svůj čas v přírodě.

Tato popularita pramení z faktu, že se jedná o neskutečně praktický doplněk, který může dokonale sloužit pro uložení všeho potřebného vybavení do přírody. Vy už tak s sebou nemusíte tahat nepraktické a neskladné batohy, ale zároveň budete mít vždy při ruce vše potřebné.

Taktická vesta. FOTO: army-store.net

Holínky

Podzim je typický svým nevyzpytatelným počasím a člověk, tak musí být vždy připraven i na déšť. Kromě pláštěnky či deštníku, bez nichž byste rozhodně do přírody vyrazit neměli, je vhodné si s sebou vzít i holínky, jenž se stanou v případě vydatného deště vaším nejlepším společníkem.

Na výběr máte ze široké škály holínek – od klasických jednobarevných až po pestrobarevné, které dodají vašemu outfitu šťávu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..