Ukázka vojenské techniky v akci nazvaná Bahna 2018 se tradičně koná v lokalitě Bahna u Strašic. Premiérově se zde ukáže nejbližší budoucnost České armády. Můžete se podívat na lehký tank ASCOD MMBT 120 a bojové vozidlo pěchoty ASCOD IFV 30.

Bahna pořádá v sobotu 23. června od 9 do 17 hodin Velitel společných sil a Nadace pozemního vojska Armády České republiky.

Moderní i historická vojenská technika

Kromě zmíněných novinek od evropské zbrojovky  General Dynamics European Land Systems se představí domácí i zahraniční, moderní i historická vojenská technika.

Slavnostní zahájení obstará průlet vojenských letadel, seskok parašutistů a salva z houfnic přesně 10 hodin.  Dopoledne bude před diváky defilovat vojenská technika s odborným komentářem. Odpoledne uvidíte simulované akce. Bude nasazeno rotní úkolové uskupení v operaci na vynucení míru,  14. pluk logistické podpory a 13. dělostřelecký pluk, Vojenská policie, Policie České republiky a Hasičský záchranný sbor.

Střední tank ASCOD MMBT Medium Main Battle Tank. FOTO: GDELS

Do programu je zařazena historická Mobilizace 1918 a Srpen 1968.

Doprava, vstupné a služby

Vstup na celou akci je zdarma. V areálu je možné se najíts i napít, zakoupit suvenýry, odbornou literaturu, nebo se seznámit s činností souvisejících neziskových organizací.

Autem lze přijet na parkoviště Dobřív 49°43’13.684″N, 13°41’59.549″E (po silnici 117 od Rokycan a Hrádku, přes obec Dobřív a dále podle značení) nebo Strašice 49°44’1.65″N, 13°45’41.983″E (po silnici 117 od Komárova a Mýta, do obce Strašice a dále podle značení).

Speciální autobusy pojedou během celého dnes z Plzně a Radnice či Holoubkova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..