Originální dřevěná medaile potěšila každého závodníka na Běhej Brdy. FOTO: Raul

1573 běžců odstartovalo do brdského závodu Běhej lesy. Organizátoři vysázeli stejný počet stromů, účastníci poslali téměř 30 tisíc korun pro Nadační fond Emil a kdo zvítězil, bylo pro většinu závodníků vedlejší.

Na dlouhé trati 22 km byl nejrychlejší Milan Hochmut (1:22:17 h) a suverénka letošní sezony Lenka Polachová (1:36:49 h). Poloviční porci 11 km uběhli nejrychleji Dan Fiala (0:41:04 h) a Kateřina Kováč (0:48:26 h).

Na Padrťské pláni. FOTO: Raul

Většina běžců si přijela do Brd užít běh v krásné krajině, případně si zasoutěžit s kamarády, nebo udělat něco pro své zdraví. Všichni, kteří doběhli do cíle, byli dekorováni originální dřevěnou medailí.

Pohodlné cesty v lese

Závod Běhej lesy Brdy se běžel na území bývalého vojenského újezdu, které spravují Vojenské lesy a statky, divize Hořovice. Zároveň je to Chráněná krajinná oblast Brdy.

Běžecký úsek v terénu. FOTO: Raul

Trasa vedla z velké části po silničkách, které v běžném režimu slouží turistům a cyklistům,  ale využívá je také lesní personál se svojí technikou a případně vojáci, kteří v Brdech stále ještě mají zájmy. Část závodu vedla po zpevněných lesních cestách a několik kratších úseků bylo po nezpevněných pěšinách. Ostatně můžete si trasu projít nebo proběhnout sami:

Kolvín (parkoviště) – silnička Vlásenka – lesní cesta na jihovýchod do Padrtě (bývalá vesnice) – silnička do Záběhlé (bývalá vesnice) – hráz Padrťského Dolejšího rybníka – silnička a poté lesní cesta přes Palcíř (kopec) – Kolvín (celkem 11 km).

Běhej Brdy 2018. FOTO: Raul

Běhej lesy: kalendář závodů 2018

Závod Datum Délky tras
Běhej lesy Lednice 14. dubna 13 km / 21 km
Běhej lesy Karlštejn   5. května 12 km / 19 km
Běhej lesy Brdy   2. června 11 km / 22 km
Běhej lesy Slavkovský les 23. června 11 km / 23 km
Běhej lesy Vysočina 21. července 12 km / 21 km
Běhej lesy Bílá 11. srpna 11 km / 19 km
Běhej lesy Jizerská 50 RUN 25. srpna 12 km / 23 km / 50 km
Běhej lesy Boletice  8. září 13 km / 20 km

INFO: Běhej lesy

Partnerem celého seriálu Běhej lesy jsou Vojenské lesy a statky, tedy v Brdech konkrétně Divize Hořovice. VLS se na závodech podílejí také organizačně.

Mládežnická kategorie běžela svoji trasu. FOTO: Raul

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..