Našim cílem nebylo vytvořit vyznačený závodní koridor, servisní depa, občerstvovací stanice a všemožné zázemí, které možná znáš z masových závodů, nebo některých bike parků. Naopak, chceme tě vrátit zpět v čase tam, kde to všechno v minulém století ve Spojených státech začalo. Nabídnout ti tu úžasnou svobodu, umožnit ti vnímat okolní přírodu všemi smysly… vůni lesa, svítání i nádherný západ slunce, zurčení vody, vítr ve vlasech a k tomu navíc zažít trochu dobrodružství. Bike Hero je pro někoho zážitek, pro jiného výzva.

Na kole v lese. FOTO: Bike Hero

Bude na tebe čekat trasa o délce 159 km s převýšením 4139 m. Na její zdolání budeš mít 1 až 3 dny. Svezeš se po lesních cestách i přírodních trailech, navštívíš 4 hrady, vystoupáš na 2 rozhledny a ještě mnohem víc.

Nelehké časy zažívají hobby cyklistické závody. Celosvětová pandemie COVID-19 jim dočasně vystavila stopku. Většina z nich se termínově přesouvá na druhou polovinu roku. „Ale co teď?“ptají se závodů a výzev lační bikeři a bikerky.

Křivoklát, Brdy a Český kras

Zažiješ neopakovatelný zážitek na cestách a trailech křivoklátských lesů, můžeš navštívit čtyři kouzelné hrady (Karlštejn, Křivoklát, Žebrák a Točník), zámek Nižbor, perlu Českého krasu bývalý benediktinský klášter Svatý Jan pod Skalou.

Odměnou za nastoupané metry budou dvě rozhledny – Děd a Máminka – a nespočet dalších vyhlídek s úžasnými pohledy do kraje Oty Pavla.

Uvidíš Lánskou oboru a vodní nádrž Klíčava, projedeš se po brdských Hřebenech, zhlédneš zatopený lom Amerika, přiblížíš se k tajné raketové základně Klondajk.

Každý sám za sebe a pro sebe

Za krátkou historii má Bike Hero již více než 160 finisherů, z nichž někteří tuhle výzvu absolvovali opakovaně. Jsou to jak závoďáci, tak naprostí pohodáři. Každý si tuhle výzvu může užít jak chce. Máme tu bikery a bikerky, kteří trasu doslova proletí a berou Bike Hero jako výbornou přípravu na delší maratony. Potom tu jsou lidé, kteří náš kraj vůbec neznají a přijíždí sem poprvé. Pro ty je to spíše parádní bikování spojené s poznáváním nových míst. No a poslední skupinou jsou pohodáři, kteří si Bike Hero jedou prostě užít se vším všudy.

Letos přichází Bike Hero s novinkou v podobě dvou nových úseků trati. Organizátoři slibují, že nové úseky budou krásnější, ubude část asfaltu a nudnějších zpevněných cest, kopce budou strmější a navíc se objeví jeden nádherný technický sjezdík.

Horydoly.cz ČTĚTE AKTUÁLNÍ ZPRÁVY: Koronavirus v outdooru

Brdy jsou pro horské kolo jako stvořené. FOTO: Bike Hero

Organizátoři ale zároveň chtějí upozornit na dodržování nařízení vlády. V současné situaci je možné jezdit pouze ve dvou nebo jako rodina pohromadě. Je nutné dodržovat dostatečný odstup od ostatních bikerů, které možná cestou potkáte. Většina trasy vede lesem mimo civilizaci, zde nově nemusíte mít roušku. Nicméně roušku nebo šátek si vezměte s sebou a při průjezdu obydlených oblastí dejte roušku nebo šátek do polohy „chráním tebe“.

Organizátoři účastníkům nabízejí tři úrovně startovních balíčků. Od toho nejlevnějšího BASIC, jehož součástí je certifikát o absolvování a zařazení do síně slávy na webu, přes PREMIUM, kde účastník získá nádhernou skleněnou finisherskou trofej, až k ACTIV jehož součástí je finisherský dres od LAWI.

INFO: Bike Hero

Potřebujete dokoupit výbavu? Udělejte to na internetu: Horské kolo – helma – dres – rukavičky na kolo – pneumatiky – blatníky – cyklobatoh – tretry – sportovní brýle – pumpička – zámek na kolo – blikačka a světlo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..