Dosavadní ředitel Vojenských lesů a statků Josef Vojáček se stal novým generálním ředitelem státního podniku Lesy České republiky.

Až do jmenování nového ředitele jej v čele Vojenských lesů zastupuje ekonomický náměstek Zdeněk Mocek. Oznámení výsledku výběrového řízení na nového ředitele se očekává během listopadu.

Vojenské lesy  se v Brdech starají o celé území bývalého vojenského prostoru, neboli Střední Brdy.  Lesy České republiky hospodaří především v oblasti Hřebenů.

Na Lesy ČR míří kritika, že zanedbaly preventivní opatření proti šíření kůrovce, zvláště na Moravě. To bylo oficiálním důvodem, proč byl předchozí ředitel Daniel Szórád odvolán. Velkou roli hraje jistě také to, že Lesy ČR jsou jedním z největších státních podniků v Česku, mají zdravé hospodaření a rezervní peníze na účtech, a také že jejich velkými obchodními partnery jsou firmy premiéra Andreje Babiše (ANO).

Josef Vojáček se narodil roku 1971, je mu tedy 47 let. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou.  V Lesích ČR pracoval od roku 1993 do 2003. V letech 2004–2009 působil jako ředitel Vojenských lesů a statků, poté požádal o uvolnění z funkce z rodinných důvodů. Byl zaměstnán jako kvestor České zemědělské univerzity. O roku 2014 byl znovu ředitelem Vojenských lesů a statků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..