Spálené Poříčí žije sportem, kulturou a také dobrým jídlem a pitím. Od 8. do 16. září se v městečku na úpatí Brd koná několik velice zajímavých akcí pro širokou veřejnost.

Sobota 8. září

V historickém špýcharu Ve Dvoře proběhne vernisáž výstavy skupiny plzeňských výtvarníků VC500. Výstava potrvá až do konce září.

Kostel svatého Mikuláše bude dějištěm jednoho z koncertů Haydnových slavností. K poctě Panny Marie růžencové zahrají Lucie Sedláková Hůlová na housle a Robert Hugo na varhany.

Děti v Číčově se rozloučí s prázdninami díky dobrovolným hasičům.

Neděle 9. září

Dětské rozloučení s létem proběhne v Lučišti.

Pohádkový les u zámku ve Spálením Poříčí si budou moci projít děti mezi 9. a 11. hodinou dopoledne. Nadpřirozené bytosti uvítají především nejmenší návštěvníky.

Větší děti s dospělým doprovodem se mohou zúčastnit cyklo-orientačního závodu Cyklisticky za zážitky, který pořádá Sokol.

Tradiční Běh na Kokšín zdolají běžci trasami v terénu o délkách 10,15, nebo 21 km. Závod pořádá spolek Salomena.

Sobota 15. září

Podbrdská pivní přehlídka se koná v centru Spáleného Poříčí.

Cyklo-orientační závod pro dospělé pořádá Sokol Spálené Poříčí.

Neděle 16. září

Tradiční Městská slavnost ke Dni evropského historického dědictví se odehraje na zámku Spálené Poříčí a ve Dvoře. Návštěvníci se mohou těšit na řemeslné trhy, kapely Švejk band, Obšuka a Dragons, představení kejklířů, ukázky výcviku dravců nebo projížďky v bryčce. V rámci akce budou celý den zdarma otevřeny historické budovy ve Spáleném Poříčí. A aby se v nich netísnilo moc zvědavců, dohlédnou četníci z dočasné četnické stanice.

Sobota a neděle 15.-16. září

Místní chovatelé připravili do Republikánské ulice výstavu Hobby.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..