Třetí dějství běžeckého seriálu závodů v přírodě se bude konat v sobotu 2. června v Brdech poblíž bývalých vojenských střelnic Kolvín a Padrtě. Startuje u malé obce Vísky nedaleko Rokycan. Lákadlem jsou především zajímavé trasy v bývalém vojenském prostoru Brdy.

Běhej lesy Brdy. FOTO: Raul

Běhej lesy je seriál osmi závodů, který si zakládá na výběru tras v přírodě po měkkém povrchu. Účastníci se podívají do unikátních lokalit České republiky. Závody nabízejí vždy kratší trasu s délkou něco málo přes 10 kilometrů a delší variantu měřící zhruba 20 kilometrů. Doplňkově se běží dětské závody a týmové soutěže.

V Brdech se poběží 11 nebo 22 kilometrů. Startovné na místě stojí 700 korun. Děti běží půl kilometru nebo kilometr a platí 200 korun.

Běhej lesy: kalendář závodů 2018

Závod Datum Trasy
Běhej lesy Lednice 14. dubna 13 km / 21 km
Běhej lesy Karlštejn   5. května 12 km / 19 km
Běhej lesy Brdy   2. června 11 km / 22 km
Běhej lesy Slavkovský les 23. června 11 km / 23 km
Běhej lesy Vysočina 21. července 12 km / 21 km
Běhej lesy Bílá 11. srpna 11 km / 19 km
Běhej lesy Jizerská 50 RUN 25. srpna 12 km / 23 km / 50 km
Běhej lesy Boletice  8. září 13 km / 20 km

INFO: Běhej lesy

Běhej lesy Brdy podél Padrťských rybníků. FOTO: Raul

Doprava na start

V zázemí závodu ani v jeho blízkém okolí není možné nikde zaparkovat. Auto tedy odstavte na parkovišti u Vísek, odkud pojede kyvadlová autobusová doprava.

Pokud pojedete po dálnici D5 Praha – Plzeň, sjeďte z ní na výjezdu 62 na Rokycany. Jeďte přes Kamenný Újezd a Hrádek do Mirošova. V Mirošově je uzavírka, kterou je třeba objet, a za ní dojet na parkoviště u Vísek. Jestliže přijedete od jihu po silnici číslo 19, odbočka vás dovede rovnou na Vísky.

Silnice z Mirošova do Skořic je uzavřená a není tudy možné projet!

Hluboké lesy v Brdech. FOTO: Raul

Parkoviště pro všechny závodníky i diváky je na louce před lesem u obce Vísky. Na silnici u parkoviště bude čekat autobus, který po naplnění vyjede a odveze závodníky přes Skořici ke startu. Vzdálenost parkoviště od místa startu je 4 kilometry. Autobusy budou plynule pendlovat mezi parkovištěm a startem od 9:30 do 20:00 hodin. Pro přepravu autobusem nepotřebujete žádný doklad a jízda je zdarma.

Ke startu lze také dojít pěšky tři kilometry přes les.

Samotný start se uskuteční z parkoviště Kolvín, které bude v sobotu 2. června sloužit pouze jako zázemí závodu a ne jako parkoviště. Proto je nutné využít speciálně připravené parkoviště u obce Vísky.

Běhej lesy Brdy. FOTO: Raul

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..